Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Στην Εύβοια... τουρκική φρεγάτα.

Εντός των εθνικών χωρικών υδάτων μεταξύ Σκύρου - Εύβοιας, έφτασε τις πρώτες πρωινές ώρες η τουρκική φρεγάτα "Γιλντιρίμ".



Το ΓΕΕΘΑ σημειώνει ότι η φρεγάτα εξερχόμενη των Δαρδανελίων, κινήθηκε με δυτική πορεία βορείως της Λήμνου σε διεθνή ύδατα, στη συνέχεια, όμως, και ακολουθώντας νότια πορεία, εισήλθε από τις 02:13 έως τις 03:01 εντός των εθνικών χωρικών υδάτων μεταξύ Σκύρου - Εύβοιας.



Αντιδράσεις


"Η προκλητική παραβίαση των ελληνικών χωρικών υδάτων από την τουρκική φρεγάτα φανερώνει ότι η αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο από το ΝΑΤΟ και την Τουρκία γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν πλήρως τις θέσεις του ΚΚΕ και τις ανησυχίες που εξέφρασε και πρόσφατα στη Βουλή, σε πείσμα της συκοφαντικής επίθεσης κατά του ΚΚΕ, στην οποία κατέφυγε ο πρωθυπουργός. Η κυβέρνηση είναι έκθετη και πρέπει να απολογηθεί για την πολιτική της", σημειώνει σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ.


Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, δήλωσε: "Ευτυχώς που τα ελληνικά παράλια βρίσκονται σε καλά χέρια. Η τούρκικη φρεγάτα είναι ακριβώς έξω από την Εύβοια. 'Μπράβο' στην ελληνική Κυβέρνηση, 'μπράβο' στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας".


Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΝΕΤ, πηγές του ΓΕΕΘΑ τονίζουν ότι επρόκειτο για σκόπιμη προκλητική κίνηση, καθώς ο τελικός προορισμός της φρεγάτας είναι ο Λίβανος.






Ακολούθως κινήθηκε με νοτιοανατολική πορεία σε διεθνή ύδατα, προς περιοχή του νότιου Αιγαίου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΛΙΒΑΝΟΣ ΜΕΣΩ...ΕΥΒΟΙΑΣ? ΠΟΙΟΝ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ?