Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

"ΝΕΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ " ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ !!

Τη μεταφορά της Κωνσταντινούπολης φαίνεται ότι έχουν στα σκαριά οι γείτονες μας! Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Habertürk ήδη υπάρχει έτοιμη μελέτη από το πανεπιστήμιο του Michigan



που προβλέπει τη μεταφορά όλου του κέντρου της Πόλης στο Βορρά στις ακτές της Μαύρης θάλασσας. Το σχέδιο έχει την ονομασία «Νέα Κωνσταντινούπολη».



Η «νέα Κωνσταντινούπολη» θα έχει βιολογικό καθαρισμό, όλες οι ενεργειακές ανάγκες θα ικανοποιούνται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.


Βασικός στόχος όλου αυτού του σχεδίου είναι η αποσυμφόρηση του ιστορικού κέντρου της πόλης. Ο πληθυσμός της Κωνσταντινούπολης έχει ξεπεράσει τα 14 εκατομμύρια κατοίκους. Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πριν από λίγους μήνες είχε τονίσει πως έχει ένα «τρελό σχέδιο» για την Κωνσταντινούπολη χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες. Τα τουρκικά Μέσα ενημέρωσης εκφράζουν υποψίες πως το σχέδιο αυτό είναι η «Νέα Κωνσταντινούπολη».


http://diolkos.blogspot.com
Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό τα επόμενα 20 χρόνια θα χτιστεί μια πόλη 3.5 εκατομμυρίων κατοίκων στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας και θα δημιουργηθεί ένα δίκτυο μετρό μήκους 55 χιλιομέτρων με 43 σταθμούς και ένα δίκτυο γρήγορου τρένου 21 χιλιμέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: