Σάββατο, 26 Μαρτίου 2011

Πάνω από 10.000 Έλληνες έχουν αγοράσει εξοχικά στη Τουρκία!

Σύμφωνα με έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών περισσότεροι από 10.000 Έλληνες έχουν προχωρήσει σε αγορά παραθεριστικής κατοικίες σε περιοχές της Τουρκίας. Καλύτερες τιμές πώλησης, πρώτον και δεύτερον καλύτερη διαχείριση και αξιοποίηση παραθεριστικών συγκροτημάτων.

Τα παραπάνω προκύπτουν από έρευνα του τμήματος της Στατικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που παρουσίασε ο καθηγητής Επαμεινώνδας Πανάς στη διάρκεια ημερίδας, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Έκθεσης «Property by Helexpo». Ο κ. Πανάς, παρουσιάζοντας τα συμπεράσματα της έρευνας, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η κρίση στην κτηματαγορά οφείλεται κυρίως στην υπερπροσφορά ακινήτων. «Αν δεν απορροφηθεί το υπάρχον μεγάλο απόθεμα, δεν θα βγούμε εύκολα από αυτή την κρίση», πρόσθεσε.


Αναφερόμενος στο ζήτημα της αγοράς παραθεριστικών κατοικιών ο κ. Πανάς επισήμανε ότι έχουν αναπτυχθεί στις γειτονικές χώρες πολύ ανταγωνιστικές αγορές και αναφέρθηκε σε αποτελέσματα έρευνας που δείχνει ότι περισσότεροι από 10.000 Έλληνες έχουν προχωρήσει σε αγορά παραθεριστικής κατοικίες σε περιοχές της Τουρκίας. Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των άλλων χωρών, όπως επισημάνθηκε στη συζήτηση, που ακολούθησε, είναι οι πιο οικονομικές και προσιτές τιμές πώλησης, αλλά γενικότερα η καλύτερη διαχείριση και αξιοποίηση παραθεριστικών συγκροτημάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: