Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Sitel: Επιστολή Ελλήνων σε Μέρκελ για τη χρήση του όρου ‘Μακεδονία’…

Οι Έλληνες έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας προς τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, στην οποία ζητούν να μην χρησιμοποιεί την συνταγματική ονομασία της FYROM.



Απαιτούν από το Βερολίνο να είναι προσεκτικό στη χρήση του όρου ‘Μακεδονία’ και ‘Μακεδόνες’, λόγω των πολιτιστικών και ιστορικών δεδομένων των Ελλήνων.


«Είναι σαν κάποιος να λέει για ‘βαυαρικό έθνος’ στα σύνορα της Γερμανίας. Εξάλλου 371 επιστήμονες από όλον τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων και γερμανών ιστορικών συμφωνούν ότι ο Μέγας Αλέξανδρος και η Μακεδονία ανήκει στην Ελλάδα».


«Το όνομα μιας περιοχής που επί αιώνες ανήκει σε ένα έθνος δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άλλο κράτος. Πρόκειται για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όσοι Σλάβοι αυτό-προσδιορίζονται ως Μακεδόνες», καταλήγει η επιστολή.



Ως επιστέγασμα των ελληνικών απόψεων ήρθε και η δήλωση του πρώην προέδρου των Σκοπίων, Κίρο Γκλικόροφ, ο οποίος δήλωσε δημοσίως: «Είμαστε Σλάβοι και ήρθαμε στην περιοχή αυτήν τον 6ο αιώνα. Ούτε είμαστε απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων, ούτε έχουμε κανέναν ιστορικό και πολιτιστικό δεσμό μαζί τους».



Η αντίδραση των Ελλήνων ακολούθησε μετά από τη συνέντευξη της Μέρκελ στο HRT, κατά την οποία κάλεσε τη χώρα μας με το συνταγματικό της όνομα».


«Είναι προσβλητικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αναγνωρίζουν τους Σλάβους ως απόγονους των Αρχαίων Μακεδόνων , μια θεωρία που βασίζεται σε κάποιες αναπόδεικτες επιστημονικές θεωρίες κλπ», γράφει η Μακεδονική Ένωση στην επιστολή που απέστειλε στην Μέρκελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: