Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011

Ο Ομπάμα απειλεί την Μέρκελ αν δεν δώσει λύση στην Ελλάδα

«Δεν θα φύγετε αν δεν συμφωνήσετε» λένε οι ΑμερικάνοιΕυθεία η παρέμβαση των Αμερικάνων στις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις ενόψει της αυριανής Συνόδου Κορυφής. Είναι βέβαιο ότι αν αύριο δεν υπάρξει συμφωνία, οι εργασίες της Συνόδου θα επεκταθούν και την Πέμπτη, ή μέχρι να βρεθεί λύση, καθώς επίκειται η Σύνοδος του G20.


Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο και φυσικά ο Παπανδρέου δεν έχει κανένα λόγο και καμία διαπραγματευτική ισχύ αφού πολύ απλά δεν του επιτρέπουν να μετάσχει σε καμία φάση των διαβουλεύσεων , απλώς τον ενημερώνουν για τις αποφάσεις.


Οι Αμερικανοί έχουν θέσει βέτο στους Ευρωπαίους ηγέτες απαιτώντας να μη φύγουν από το τραπέζι της Συνόδου αν πρώτα δεν συμφωνήσουν.


Πληροφορίες του kentrinews.gr από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού αναφέρουν ότι η κυβέρνηση Ομπάμα εξετάζει την επιβολή πολύ υψηλών φορολογικών δασμών στα γερμανικά προϊόντα αν δεν υπάρξει συμφωνία αύριο.


Κάτι τέτοιο βέβαια θα προκαλούσε σοβαρό θέμα στις γερμανικές εξαγωγές που ήδη καταγράφουν τεράστια μείωση προς τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου ένεκα της καθίζησης της κατανάλωσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: