Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Γιατί η έφηβη Μέρκελ είχε εξοργίσει την ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος το 1969

Την οργή του Κομμουνιστικού Κόμματος είχε προκαλέσει το 1969 η έφηβη τότε, γερμανίδα καγκελάριος σήμερα, Ανγκελα Μέρκελ. Το λόγο αποκάλυψε πρόσφατα μια πρώην καθηγήτρια της.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Cicero, η Ερικα Μπεν, η οποία δίδασκε ρωσικά στην Ανγκελα Μέρκελ όταν ήταν παιδί,αποκάλυψε πως η ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος είχε ενοχληθεί επειδή η σημερινή γερμανίδα καγκελάριος είχε κέρδισε το 1969 ένα διαγωνισμό γνώσης της ρωσικής γλώσσας.
Οπως υποστήριξε η κυρία Μπεν, ότι οι ανώτατοι αξιωματούχοι του κόμματος δεν είδαν με καλό μάτι τη νίκη της 14χρονης Μέρκελ στο διαγωνισμό, διότι θα προτιμούσαν να κερδίσει κάποιος μαθητής η οικογένεια του οποίου θα είχε στενότερους δεσμούς με το κόμμα.
Η Μέρκελ είναι κόρη πάστορα. Η ηγεσία του κόμματος θα ήθελε να αναδειχθεί νικητής κάποιος μαθητής από αγροτική ή εργατική οικογένεια.

Σύμφωνα με την Έρικα Μπεν, η νίκη της έφηβης Άγγελας το 1969 στους διαγωνισμούς --αρχικά σε σχολικό και κατόπιν σε εθνικό επίπεδο - ενόχλησε τα μέλη του κόμματος σε μια συνεδρίαση. «Τι να κάνω αφού είναι τόσο καλή» απάντησε κλαίγοντας η καθηγήτρια στο εξοργισμένο σχολικό συμβούλιο.
Η 58χρονη Μέρκελ μεγάλωσε στο Τρέμπλιν της Ανατολικής Γερμανίας αφού η οικογένειά της μετακόμισε εκεί το 1954 από το Αμβούργο γιατί ο πατέρας της ανέλαβε ιερέας σε μια τοπική προτεσταντική εκκλησία. Σπούδασε χημικός αλλά ακολούθησε πολιτική καριέρα, ως μέλος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης, μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου το 1989 και την κατάρρευση της Ανατολικής Γερμανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: