Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010

TΡΟΪΚΑ:Θα μείνουμε και μετά το 2013 στην Ελλάδα, αν χρειαστεί…

H τρόϊκα “απειλεί” ότι θα μείνει στην Ελλάδα και μετά το 2013 για να εξασφαλιστούν τα δάνεια των μεγάλων ξένων τραπεζών που έχουν δοθεί καταχρηστικά στην Ελλάδα.Δεν θα εγκαταλείψουν την Ελλάδα μετά το 2013, οπότε και ολοκληρώνεται το τριετές πρόγραμμα χρηματοδοτικής στήριξης ύψους 110 δισεκατομμυρίων ευρώ, εάν δεν μπορεί να έχει τότε πρόσβαση στις αγορές κεφαλαίων.


Αυτό αναφέρει σημερινό δημοσίευμα του Reuters. Το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο επικαλείται πηγή που παρακολούθησε την ενημέρωση των διεθνών επενδυτών από τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, και τους εκπροσώπους της τρόικας την περασμένη εβδομάδα στο Λονδίνο, το Παρίσι και τη Φρανκφούρτη.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι εκπρόσωποι της τρόικας δήλωσαν ότι – στην περίπτωση που η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της για τη μείωση του ελλείμματος και την προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών, αλλά δεν μπορέσει να πείσει τις αγορές – «δεν θα την εγκαταλείψουμε».


Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι εκπρόσωποι της τρόικας δεν αναφέρθηκαν σε επέκταση του προγράμματος ή σε νέο πρόγραμμα στήριξης, καθώς δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι «η Ελλάδα θα επιτύχει τους στόχους του Προγράμματος και οι αγορές θα πεισθούν», ενώ προσέθεσαν ότι σε περίπτωση που δεν πεισθούν οι αγορές «θα δούμε ποια θα είναι η κατάλληλη λύση».
http://diolkos.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: