Κυριακή, 14 Αυγούστου 2011

ΟΙ Η.Π.Α. ΜΑΣ ΠΙΕΖΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΚΗΡΥΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΟΖ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ Η Ε.Ε. ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ!

Μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να συμβεί αυτό. Οι «καλοί φίλοι» μας Αμερικανοί, μας πιέζουν να ανακηρύξουμε την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), που δεν το κάναμε μέχρι τώρα, για να μη στενοχωρήσουμε τους άλλους «καλούς φίλους» μας τους Τούρκους. Με τόσο «καλούς φίλους» τα αποτελέσματα τα ξέρουμε.

Τώρα όμως, προκειμένου να απαλλαγεί η Ευρώπη από την ενεργειακή εξάρτηση εκ της Ρωσίας, οι Αμερικανοί προσφέρουν προστασία στην Ελλάδα και Κύπρο έναντι της Τουρκίας, προκειμένου να γίνει εκμετάλλευση των ενεργειακών αποθεμάτων στις ελληνικές θάλασσες. Όχι φυσικά με το αζημίωτο, διότι αμερικανοεβραϊκή εταιρία αναλαμβάνει την εκμετάλλευση, δίνοντάς και σ’ εμάς ένα ποσοστό, για τα έξοδα αποκομιδής των απορριμμάτων.


Σύμφωνα με το defencenet.gr, η Ελλάδα προχωράει στην de facto ανακήρυξη ΑΟΖ, σε όλο το μήκος της ηπειρωτικής και νησιωτικής αιγιαλίτιδας ζώνης της, που περιλαμβάνονταν στην πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τις εταιρείες για την διενέργεια ερευνών και εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων φυσικού αερίου) και σε όλες τις θαλάσσιες περιοχές της από τον Έβρο μέχρι την Μεγίστη (Καστελόριζο).

Ουσιαστικά, η ΑΟΖ συμπίπτει και με το FIR Αθηνών. Ο νόμος θα ψηφιστεί αμέσως μόλις ανοίξει η Βουλή από το θερινό τμήμα. Ήρθε η στιγμή να στενοχωρήσουμε έναν από τους δυο «καλούς φίλους» μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: