Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

«Βροχή» από σχόλια στον διεθνή τύπο για τα νέα σκληρά μέτρα



Τα νέα σκληρά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση απασχολούν τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης.



Το βρετανικό Sky News μεταδίδει ότι οι Έλληνες βρίσκονται αντιμέτωποι με νέα μέτρα για να αποφύγουν την χρεοκοπία.



«Τα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης θα πρέπει να αισθάνονται σαν τους αρχαίους Σπαρτιάτες, μόνο που τώρα δεν είναι 300 αλλά πολύ λιγότεροι και σε αυτή τη μάχη δεν αντιμετωπίζουν τους Πέρσες, αλλά οι εχθροί τους είναι η Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΔΝΤ» γράφει το BBC.


Στη συνέχεια επισημαίνει: «Σε αυτόν τον πόλεμο δεν μάχονται με σπαθιά και δόρατα. Τα όπλα είναι τα μέτρα λιτότητας, οι περικοπές δαπανών και η αύξηση των εσόδων, τα οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ ζητούν από την Ελλάδα να εφαρμόσει προκειμένου να συνεχίσει να λαμβάνει τη χρηματοδότηση από το πακέτο στήριξης των 110 δισ. ευρώ».


«Εφεδρεία για 30.000 εργαζόμενους, περικοπές στις συντάξεις και φορολόγηση των χαμηλών εισοδημάτων, είναι τα μέτρα που πήρε η ελληνική κυβέρνηση για να εξασφαλίσει τα 8 δισ. ευρώ από το πακέτο στήριξης» γράφει η Wall Street Journal.


«Νέος γύρος μέτρων λιτότητας» είναι ο τίτλος του άρθρου στους New York Times.


«Νέες περικοπές σχεδιάζει η ελληνική κυβέρνηση για να εξασφαλίσει την 6 δόση» αναφέρει ο Independent.


Οι Financial Times χαρακτηρίζουν τα νέα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση άδικα και τα αποδίδει στην οικονομική πολιτική που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση.


Η γερμανική Die Welt τονίζει «Ανήκουστα τα όσα ανακοίνωσε ο υπ. Οικονομικών Βενιζέλος στα 11 εκατομμύρια των Ελλήνων. Σκληρές περικοπές μέχρι και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων – κάτι που δεν υπήρξε ποτέ στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες».




Το BBC παρομοιάζει τα μέλη της κυβέρνησης με Σπαρτιάτες, με την επισήμανση ότι εχθροί τώρα δεν είναι οι Πέρσες αλλά η Ευρωπαϊκή Ενωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: