Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011

Υπουργός έβγαλε για φαγητό την τρόικα, κάνοντας λογαριασμό 800 ευρώ! Ελλάς το μεγαλείο σου...Ειδικό αφιέρωμα κάνει η Welt στην ιστοσελίδα της στους Τροικανούς χαρακτηρίζοντας τους "τα παιδιά μας στην Αθήνα". Η γερμανική εφημερίδα επισημαίνει πως από το πόρισμα τους κρίνεται η τύχη του Ευρώ και ότι πλέον τα "παιδιά τους" δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς τη συνοδεία σωματοφυλάκων.

 Στην συνέχεια η Welt αφηγείται ένα περιστατικό που συνέβη στις πρώτες μέρες προσέλευσης των τριών ανωτέρων αξιωματούχων στην Ελλάδα. Ένας υπουργός, δεν αναφέρει ποιος είναι, έκανε το τραπέζι στους Τροικανούς και ήταν...πολύ γενναιόδωρος καθώς έκανε λογαριασμό αξίας 750 ευρώ, έδωσε 50 ευρώ φιλοδώρημα και ζήτησε ο λογαριασμός να σταλεί στο πολιτικό του γραφείο.


Εννοείται βέβαια ότι δεν ξαναβγήκαν με αυτό τον Υπουργό ποτέ ξανά και ότι η τρόικα προτιμάει να τρώει σε απλά ταβερνάκια όπως το "Κεντρικόν" με πολύ λιγότερο παχυλούς λογαριασμούς. Μάλιστα ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας αναφέρει χαρακτηριστικά ότι συνήθως ένα γεύμα και των τριών τους κοστίζει μόλις 40 ευρώ, ενώ αφήνουν φιλοδώρημα 1-2 ευρώ. Τι νόμιζε ο Υπουργός ότι θα τους καλοπιάνε και δεν θα μας έβαζαν τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι; Τα πελατειακά τεχνάσματα και τερτίπια που γνωρίζουν πολύ καλά οι πολιτικοί δε πιάνουν στην Τρόικα. Η γερμανική εφημερίδα φιλοξενεί και δηλώσεις ενός εκ των τριών του Πολ Τομσεν ο οποίος δηλώνει "πρώτη φορά ζω σε τέτοια ένταση, τονίζοντας ότι από την αρχή της άφιξής τους στην Ελλάδα είχαν αντιμετωπίσει λεκτικές επιθέσεις από τους Έλληνες αλλά τα πράγματα τώρα έχουν αλλάξει, έχουν αγριέψει". Και που είστε ακόμα, έχουμε να προσθέσουμε εμείς...


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: