Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Επίθεση Πρόντι εναντίον της Α. Μέρκελ… Η Ελληνική κρίση έγινε τραγωδία ενώ επιλύονταν σε 5 λεπτά….

Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις Πρόντι ο οποίος άσκησε οξύτατη κριτική στην Αγκελα Μέρκελ για τη γραμμή που ακολουθεί στην ΕΕ, αλλά και ειδικά για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα. Χαρακτηριστικά ο Πρόντι δήλωσε από τη Μπολόνια: «Η Μέρκελ δεν αλλάζει ούτε την παραμικρή λεπτομέρεια στην γραμμή της, δεν επιθυμεί καμιά μορφή συνεργασίας, δεν θέλει λύσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε απεμπλοκή της κατάστασης, δήλωσε συμμετοχή στο Ταμείο Διάσωσης με το ζόρι και την τελευταία στιγμή», υπογράμμισε.


Αναφορικά με την ελληνική κρίση χρέους, ο πρώην ιταλός πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ε.Ε. δήλωσε: «Έπρεπε να λυθεί άμεσα και σιωπηλά, έπρεπε να λυθεί μέσα σε πέντε λεπτά, ενώ, τελικά, μετατράπηκε σε τραγωδία. Τα μέτρα που ελήφθησαν από τότε ήταν και πάλι καθυστερημένα και χαμηλότερα των περιστάσεων», πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, «η Γερμανία πρέπει να κάνει έκκληση αν όχι στη σωφροσύνη της στο συμφέρον της, διότι, τώρα, παίζουμε πραγματικά με την φωτιά». «Το κύριο πρόβλημα της Ευρώπης», συμπλήρωσε, «εντοπίζεται στο ότι είναι διχασμένη και δεν διαθέτει την απαιτούμενη δύναμη για να μπορέσει να δράσει». Μιλώντας για επείγουσες λύσεις που πρέπει να υιοθετηθούν, ο Ρομάνο Πρόντι εξήγησε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να γίνει ένας δανειστής της ύστατης προσφυγής, ώστε να επιτρέπει στις διάφορες χώρες να αποφύγουν την πτώχευση και υποστήριξε ότι επιβάλλεται η υιοθέτηση των ευρωομολόγων.


Τέλος, για να στηρίξει την θέση του για τα ευρωομόλογα ο Ιταλός πολιτικός και οικονομολόγος, αναφέρθηκε και πάλι στην περίπτωση της Ελλάδας, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά πως «η κατάσταση της πολιτείας της Καλιφόρνιας είναι σαφώς σοβαρότερη από εκείνη της Ελλάδας, αλλά κανείς δεν της επιτίθεται διότι το δημόσιο χρέος των Ηνωμένων Πολιτειών, έχει υποστήριξη από μια κρίσιμη μάζα: το δολάριο είναι ένα πολύ δυνατό μαντρόσκυλο».




Δεν υπάρχουν σχόλια: