Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Σαμαράς: Θα συνεχίσουμε την ελληνοϊσραηλινή προσέγγιση

Τη σαφή δέσμευση ότι, εάν γίνει πρωθυπουργός, θα συνεχίσει την πολιτική της προσέγγισης με το Ισραήλ παρείχε σε όλα τα επίπεδα ο Αντώνης Σαμαράς στη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του στη χώρα, η οποία ολοκληρώθηκε χτες.




Χτες ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε με τον Ισραηλινό πρόεδρο Σιμόν Πέρες, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Στρατιωτικών Υποθέσεων Μοσέ Γιαλόν και την επικεφαλής της αντιπολίτευσης Τζίπι Λίβνι, ενώ επισκέφτηκε και την Κνεσέτ, τη Βουλή του Ισραήλ.


«Η δημιουργία ισχυρότερων δεσμών με το Ισραήλ ήταν κάτι που υποστηρίξαμε με όλη μας την καρδιά», ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τζερούσαλεμ Ποστ», στη διάρκεια της εκεί παραμονής του. Ο κ. Σαμαράς βρήκε την ευκαιρία να υπογραμμίσει στους επίσημους συνομιλητές του ότι για τη ΝΔ η σχέση της Ελλάδας με το Ισραήλ είναι μακροπρόθεσμη στρατηγικού χαρακτήρα και όχι ευκαιριακή, ενώ υπενθύμισε ότι ήταν εκείνος που, ως υπουργός Εξωτερικών, υπέγραψε το έγγραφο της επίσημης αναγνώρισης του ισραηλινού κράτους από την Ελλάδα το 1990.

Δεν υπάρχουν σχόλια: