Ο δημοσιονομικός εφιάλτης της Ελλάδας δεν έχει τέλος καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να ζητήσει από την Αθήνα νέο γύρο περικοπών που αποσκοπούν στη μείωση του κόστους εργασίας, των δαπανών διοίκησης και υγειονομικής περίθαλψης, σύμφωνα με προσχέδιο προτάσεων. Στις περικοπές που προτείνει η Κομισιόν δεν περιλαμβάνονται οι αμυντικές δαπάνες, ενώ αυτές είναι που κατέχουν τη μερίδα του λέοντος επι του ΑΕΠ, σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
ΤΟ BLOG ΑΥΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ. ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ-ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΥΠΡΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΗΘΟΥΣ- ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥEΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ,ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΣΑΣ, ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΣΑΣ. ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ-ETERNITY 21 email:aiwnas21@gmail.com
Πέμπτη 19 Απριλίου 2012
Γιατί η Ευρωζώνη μπορεί ακόμη να επιβιώσει
Εάν ανέκυπτε σύγκρουση ανάμεσα στην κυριαρχία της Ένωσης και στην κυριαρχία των Πολιτειών στην παρούσα φάση, θα προβλέπαμε την ήττα της Ένωσης. Αν μια Πολιτεία επέλεγε να αποσυρθεί από το συμβόλαιο, θα ήταν δύσκολο να αντικρούσει κανείς το δικαίωμά της να το κάνει. Και η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση δεν θα είχε τρόπο να διατηρήσει ευθέως τις αξιώσεις της, είτε με τη βία είτε με το δίκαιο’.
Αυτά έγραφε ο Αλέξις ντε Τοκβίλ, ένας από τους πιο εύστοχους ξένους παρατηρητές για τις προοπτικές των ΗΠΑ. Παρά ταύτα δεν κατάφερε να προβλέψει τα αποτελέσματα του Αμερικάνικου Εμφύλιου.
.
Αυτά έγραφε ο Αλέξις ντε Τοκβίλ, ένας από τους πιο εύστοχους ξένους παρατηρητές για τις προοπτικές των ΗΠΑ. Παρά ταύτα δεν κατάφερε να προβλέψει τα αποτελέσματα του Αμερικάνικου Εμφύλιου.
.
Τρίτη 3 Απριλίου 2012
Roubini: Συναινετικό διαζύγιο στην ευρωζώνη!
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα απέτρεψε την καταστροφή, προκαλώντας δυναμικό ράλι ανακούφισης, αλλά τίποτα δεν έχει λυθεί κατά βάθος. Η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί κι άλλη αναδιάρθρωση, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία επίσης ίσως χρειαστούν αναδιάρθρωση. Η Ισπανία και η Ιταλία κινδυνεύουν ακόμη να βρεθούν με το όπλο στον κρόταφο. Οι τραπεζικές κρίσεις είναι πάντα πολύ δύσκολο να επιλυθουν αν δεν αφαιρεθούν τα τοξικά ενεργητικά ή δεν γίνουν ανακεφαλαιοποιήσεις. Η ευρωζώνη εξακολουθεί να πάσχει από έλλειψη στα ουσιώδη στοιχεία μιας νομισματικής ένωσης που αντέχουν στον χρόνο. Και οι προγραμματισμένες μεταρρυθμίσεις μάλλον θα διογκώσουν τις κρυμμένες δημοσιονομικές, τραπεζικές κι εξωτερικές ανισορροπίες, αφήνοντάς την ακόμη λιγότερο ανθεκτική στα σοκ.
ΔΝΤ:"Η Αργεντίνικη αυθάδεια και Η Ελληνική δειλία"…

Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)