Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

ΝΗΦΑΛΙΑ ΠΡΟΣ ΣΥΓΓΡΟΥ ΜΕΡΙΑ


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ
Αφού κοιμήθηκα ένα 12ωρο , χόρτασα ύπνο , καταλάγιασε το μέσα μου , χώνεψα το εκλογικό αποτέλεσμα , αποφάσισα να σας ξεδιπλώσω την άποψη μου για το πώς φτάσαμε σε αυτό το σοφό ( κατ’ εμέ ) αποτέλεσμα .


Πιθανότατα θα στεναχωρήσω πολλούς φίλους και συντρόφους αλλά προφανώς δεν είναι αυτός ο σκοπός μου .


Σκοπός μου είναι να βάλω προβληματισμούς για τον δέον γενέσθαι από τούδε και στο εξής .



ΝΔ 18,87% και 1.185.431 ψήφοι έναντι 33,47% και 2.295.719 του 2009 διαφορά 14,6% σε ποσοστό και 1.110.288 σε ψήφους .


Ανεξάρτητοι Έλληνες 10.59 % και 655.766 ψήφοι


Χρυσή Αυγή 6,96 % και 437.770 ψήφοι έναντι 0,29 % και 19.624 ψήφοι του 2009 διαφορά 6,67% και 418.146 ψήφοι .


Λαός 2,90 % και 182.263 ψήφοι έναντι 5,63 % και 386.205 ψήφοι διαφορά 2,73 % και 203.942 ψήφοι .


ΔΗΣΥ 2,55 % και 160.509 ψήφοι .


ΔΡΑΣΗ 1,79 % και 113.008 ψήφοι .


Συμπέρασμα ( με απλή προσθαφαίρεση πλην ποσοστών και ψήφων Χρυσής αυγής του 2009 ) η δεξιά πολυκατοικία θα μπορούσε αν κατέβαινε ενωμένη να έχει 2.277.353 ψήφους και ποσοστό 37,74 % άρα απόλυτη και ισχυρή αυτοδυναμία .


Ελπίζω η ηγετική ομάδα του κόμματος να κάνει την αυτοκριτική της για τις λάθος πολιτικές κινήσεις στις οποίες παρέσυρε τον Πρόεδρο του κόμματος .


Ελπίζω ο Πρόεδρος του κόμματος να κάνει την δική του αυτοκριτική που αποδέχτηκε και υλοποίησε λάθος σχεδιασμούς .


Ελπίζω οι Σαμαροφύλακες να κάνουν την αυτοκριτική τους για τους αποκλεισμούς που η συμπεριφορά τους ( με κριτήριο πόσο πιστός είναι κάποιος στο πρόσωπο του Προέδρου και όχι στο κόμμα ) επέβαλε σε ανθρώπους που ήθελαν να προσφέρουν καθώς και για την αδυναμία πολλών εξ αυτών ν’ αντιληφθούν ότι συμμετείχαν πλέον στην ΝΔ και όχι στην ΠΟΛΑΝ .


Ελπίζω οι Καραμανλικοί να κάνουν την αυτοκριτική τους για τις πεπονόφλουδες μέσω διαρροών ( σε αντίθεση με την σιωπή του Καραμανλή και την πάγια στήριξη που διαχρονικά προσέφερε στον Α. Σαμαρά ) που έβαζαν στο δρόμο του Προέδρου .


Ελπίζω οι λογής φύλακες που στην προσπάθεια τους να ανέβουν την κλίμακα της κομματικής ιεραρχίας και να είναι έτοιμοι για την διανομή της εξουσίας προκάλεσαν απίστευτη φθορά με τα αλληλομαχαιρώματα τους , να κάνουν και αυτοί την δική τους αυτοκριτική .


Ελπίζω ακόμα τα στελέχη που έφυγαν και δημιούργησαν δικούς τους κομματικούς σχηματισμούς να κάνουν την δική τους αυτοκριτική για την διάρρηξη των σχέσεων τους με το μητρικό κόμμα και για την μη εξάντληση όλων των περιθωρίων για ενιαία κάθοδο στις εκλογές είτε λόγω προσωπικών φιλοδοξιών είτε από αδυναμία να αντιληφθούν το διακύβευμα των εκλογών .


Σε ανύποπτο χρόνο είχα κοινοποιήσει στο διαδίκτυο ανοιχτή επιστολή στον Πρόεδρο του κόμματος που τον εκλιπαρούσα να μην συμφωνήσει στην συμμετοχή του στην κυβέρνηση και να μην συνυπογράψει το «θάψιμο» των εργασιακών δικαιωμάτων και τις επιπλέον μειώσεις μισθών και συντάξεων .


Η επιστολή μου μαζί με την άποψη 1.110.000 περίπου ψηφοφόρων συγκίνησαν μεν αλλά δεν ελήφθησαν υπ’ όψιν και σε συνδυασμό με τα παραπάνω περιγραφόμενα λάθη είχε τα χθεσινά αποτελέσματα .


Σήμερα βλέποντας τα τελικά αποτελέσματα έβγαλα τα παρακάτω συμπεράσματα :


Ο λαός με την ψήφο του


1.- τιμώρησε το ΠΑΣΟΚ για την ανερμάτιστη πολιτική του ( προσπαθώ με κόπο να είμαι ευγενής στους χαρακτηρισμούς μου ) και του γύρισαν την πλάτη 2.183.764 ψηφοφόροι ή 30,73 % σε σχέση με το 2009 .


2.- τιμώρησε την ΝΔ για τις λαθεμένες πολιτικές που ακολούθησε την τελευταία περίοδο αφήνοντας ένα παράθυρο όμως ότι θα κριθεί στη συνέχεια αφού την έβαλε έστω και οριακά στην 1η θέση .


3.- έδειξε πως είχε ανάγκη από ένα όραμα ( έστω και νεφελώδες ) επιβραβεύοντας τον ΣΥΡΙΖΑ και τοποθετώντας το στην 2η θέση .


4.- ανέδειξε στην 4η θέση τους ανεξάρτητους Έλληνες δείχνοντας το μέγεθος και των στρατηγικών λαθών της ΝΔ αλλά και την ανάγκη του κόσμου να μην μετακινηθεί στα αριστερά του πολιτικού φάσματος αλλά να «τιμωρήσει» την συμπόρευση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ .


5.- απέδειξε ότι το ΚΚΕ έμεινε μόνο του , περιορισμένο χωρίς να μπορεί να πείσει με την αντιευρωπαϊκή στείρα ρητορεία του .


6.- αποδεικνύει ότι οι Έλληνες ( μεγάλο κομμάτι τους ) έχουν φτάσει όχι απλώς στα όρια τους αλλά τα ξεπέρασαν κιόλας , αφού δεν μπορεί ξαφνικά η χώρα που υπέφερε από τον Ναζισμό ( σχεδόν κάθε οικογένεια έχει και ένα θύμα ) απέκτησε επιπλέον 418.146 φιλοναζιστές από το 2009 .


7.- έδωσε στην ΔΗΜΑΡ το δικαίωμα να συμμετάσχει στη νέα Βουλή για τους ίδιους λόγους που υπερψήφισε το ΣΥΡΙΖΑ .


8.- έδειξε πως οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν έπεισαν .


9.- «χαστούκισε» τις πολλαπλές κωλοτούμπες του ΛΑΟΣ .


10.- αρνήθηκε στην ΔΗΣΥ το δικαίωμα να είναι στη Βουλή και αρνήθηκε την φιλομνημονιακή στάση της κας Μπακογιάννη .


11.- έστειλε πολλαπλά μηνύματα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό που πιστεύω πως μπορούν να συμπτυχτούν σε 2 προτάσεις :


Α) Ναι είμαστε κατά πολύ μεγάλη πλειοψηφία ( περίπου 85% ) φιλοευρωπαϊστές αλλά όχι έναντι οποιουδήποτε τιμήματος και


Β) Εξ ίσου έτοιμοι είμαστε να τα τινάξουμε όλα στον αέρα γιατί δεν αντέχουμε άλλο .


Παράλληλα με ένα ποσοστό 34,94 % αποχής , 1,18 % άκυρο και 0,36 % λευκό σύνολο 36,48 % ο λαός έδειξε πως ένα πολύ ισχυρό ( σχεδόν αυτοδύναμο ) ποσοστό στρέφει την πλάτη του στην πολιτική , δεν την εμπιστεύεται και την θεωρεί απαξιωμένη .


Όσο κι αν μας πληγώνει εμάς τους Νεοδημοκράτες το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών άλλο τόσο πρέπει να μας χαροποιεί η σοφία του λαού μας που αναγκάζει τους πολιτικούς μας να επαναπροσδιορίσουν την στάση τους , τους σχεδιασμούς τους , την πρακτική τους .


Κλείνοντας την ανάλυση μου αυτή ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη από όσους ίσως στεναχωρήσω με τις απόψεις μου και να τους διαβεβαιώσω πως θα ήταν ίδιες όποιος κι αν ήταν Πρόεδρος του κόμματος σήμερα και να τους διαβεβαιώσω ακόμα πως δεν διεκδικώ την απόλυτη αλήθεια των γραφομένων μου όμως τους προτρέπω να αναρωτηθούν ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ τα παραπάνω μήπως πρέπει να τα ξαναδούμε όλα από την αρχή ξεχνώντας τα πρόσωπα και έχοντας πάντα στο νου μας την παράταξη και τον τόπο ;






















Αρχή λοιπόν του παραμυθιού και έχουμε και λέμε :

Δεν υπάρχουν σχόλια: